Nazad

Prijava protiv RTV-a zbog nepoštovanja žrtava poplava

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 09.06.2014 - 10:16

Protiv Radio televizije Vranje (RTV) stigla je prijava u republiču Radiodifuznu agenciju,a zbog pušštanja narodne mzuke u vreme dane žalosti zbog žrtva poplava u Srbiji.

ilustracija

Izvršni direktor te institucije Dragan Lukić potvrdio je za Kurir ovu informaciju i najavio da će se po toj prijavi utvrditi ima li nepravilnosti.

- Podneta je prijava, tačnije 26. maja stigla je predstavka na program TV Vranje i prosleđena je emiteru koji ima 15 dana rok za odgovor i dostavljanje snimaka.

Videćemo o čemu je reč i ako se utvrdi nepravilnost, sprovešće se odgovarajući postupak - kaže Lukić.

Kao što je poznato, dok su sve televizije emitovale program isključivo posvećen poplavama, na ovoj lokalnoj televiziji puštali su narodnu muziku, zapravo snimak koncerta folklornih ansanbala u Sportskoj hali.

Vršilac dužnosti glodura RTV Vranja Ljubica Zdravković Džonov rekla je za Kurir da se muzika emitovala zbog tehničke greške.

- Jaoj, nemojte, molim vas! To nije istina! Bila je greška, mi imamo pritužbe i u RRA, ali je ustanovljeno da je došlo do tehničke greške.

I to se desilo iza ponoći oko jedan uveče, i to samo jednog dana, a ne sva tri dana žalosti.

Zbog toga je naš realizator programa suspendovan i disciplinski postupak i dalje traje - kaže Zdravkovićeva.

Protiv RTV-a već je kod RRA podneta još jedna prijava, tog puta zbog kršenja izborne tišine u korist socijalista.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: