Nazad

Pritvor za VOZAČA SANITETA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 08.01.2018 - 12:49

Vranje - Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, vozaču sanitetskog vozila A.S. (39) iz Vranja, određen je pritvor od 30 dana.

Pacijent ispao kroz prozor. Foto: OK Radio

A.S. je upravljao vozilom Zdravstvenog centra Vranje koje je učestvovalo u udesu u petak 5. januara na magistralnom putu u selu Garinje u Grdeličkoj klisuri, kada je poginuo pacijent G.M. (56) iz Donjeg Trebešinja kod Vranja, koji je prevožen sanitetskim vozilom.

Prema navodima Ivana Mladenovića, portparola OJT u Hanu, osnovano se sumnja da je vozač počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Pacijent koji je bio u ležećem položaju u sanitetskom vozilu, ispao je kroz prozor desnih bočnih vrtata i pao na kolovoz, kada je na njega naletelo teretno vozilo marke „Volvo“ i udarilo ga, nakon čega je on preminuo.

U ovom udesu je povređena i medicinska sestra koja je bila u sanitetskoj pratnji
- kaže Mladenović.

On dodaje i da je vozač saslušan, a da bi u narednom periodu trebalo da budu saslušani i ostali svedoci ovog događaja.

Prema navodima Policijske uprave Vranje, do nesreće je došlo usred kontakta vozila hitne pomoći i teretnog vozila, koja su se kretala iz pravca Leskovca ka Vladičinom Hanu.

Rukovodstvo ZC Vranje za sada se još uvek nije oglasilo u vezi ovog slučaja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: