Nazad

PRIVATNO OBEZBEĐENJE i za ZC Vranje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 18.05.2017 - 07:13

Zdravstveni centar Vranje morao je da angažujue privatno obezbeđenje sa licencom za obavljanje ovih poslova, jer postojeće obezbeđenje nije prošlo obuku na vreme, kako bi po novom zakonu nastavilo da radi ovaj posao.

Ulaz u Bolnicu u Vranju FOTO OK Radio

Kako zakon o obezbeđenju ustanova predviđa da fizičko obezbeđenje mora da ima licencu i da se po tom zakonu vlada od 1. januara ove godine, Dragan Veličković, v.d. direktora ZC, pojašnjava da je u skladu sa tim raspisan tender i angažovana licencirana agencija.

- Dve godine bivše rukovodstvo ZC nije našlo za shodno da naše postojeće obezbeđenje od 12 radnika pošalje na adekvatnu obuku za fizičko obezbeđenje.

Policija je ZC - u dozvolila da uvođenje licenciranog obezbeđenja prolongiramo do 1. marta.

Posle toga morao je da se sprovodi zakon, i mi smo u tom periodu opredelili sredstva i poslali šestoricu naših radnika na obuku.

Pošto u međuvremenu, dok oni steknu licence, moramo da imamo licencirano obezbeđenje, raspisali smo tender i angažovali ljude.

Minimalno njih četvoro je angažovano na tri punkta 24 časa, i to u DZ, na kapiji i u obilasku - navodi Veličković.
On dodaje da je ranije obezbeđenje iz redova ZC - a za sada svrstano u kategoriju portira, a obezbeđenje iz agencije je  fizičko obezbeđenje.

- Oni nose oružje, barataju potrebnim veštinama i svime što je potrebno za obavljanje  te vrste poslova.

Mi sada očekujemo da prva grupa našeg obezbeđenja uskoro završi obuku, za to smo opredelili sredstva, jer ne možemo da se lišimo postojećih kadrova.

Praktično, dok u ovoj godini ne uradimo sve što je potrebno po pitanju obuka, a to je trebalo mnogo ranije da se uradi, mi moramo da angažujemo agenciju, jer nam je zakon jasno rekao da mi sami ne možemo da vršimo obezbeđenje - kaže Veličković.

Nakon sprovedenih obuka, radnici ZC - a obavljaće poslove portira i obezbeđenja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: