Nazad

Projekcija INDIREKTA i u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 20.06.2017 - 11:18

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Birn Kosovo, Forum ZFD, Tim za razvoj i integracije i Vranjske novine, organizuju u sredu u 19 časova projekciju filma „InDIREKT“ u Američkom kutku u Vranju.

Priča o prijateljstvu. Foto: Forum ZFD

Dokumentarni film “InDIREKT” je rezultat projekta “Stvarni ljudi - stvarna rešenja” o odnosima Kosova i Srbije iz ugla istorije, svakodnevice, budućnosti, koji su zajednički realizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine, BIRN Kosovo i forum ZFD Beograd, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

„InDIREKT“ je priča o neraskidivim prijateljstvima uprkos politici razdvajanja, ali i o teretu prošlosti koji se mora prevazići.

Reprezentativci bivše Jugoslavije u boksu, osvajači olimpijskih medalja, Aziz Salihu, Mirko Puzović, Fatmir Makolli i Tadija Kačar, kao i fudbaleri Fadil Vokri i Vladimir Vermezović govore o tome da je sport uvek sport i da on ljude ne razdvaja nego spaja.
 
- Meni niko ne može da zabrani da budem prijatelj s kim hoću... Moje prijatelje ne može niko da mi oduzme, pa ni političari - kaže Mirko Puzović.

Puzović je inače osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984, bronzanih medalja na svetskim prvenstvima 1982. i 1986. u poluvelter kategoriji.

- Desilo se što se desilo. Zna se da je albanski narod propratio, ali na kraju moramo ispružiti ruku, oni nama, mi njima - smatra Fatmir Makoli.

Makoli je višestruki državni prvak i reprezentativac SFRJ i srebreni na Mediteranskim igrama 1987.

U razgovoru nakon projekcije, učestvuju Darko Šper i Taulant Osmani, koautori filma, kao i Fatmir Makolli i Mirko Puzović, protagonisti filma.

Razgovor će voditi novinar Dinko Gruhonjić, koproducent filma.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: