Nazad

PSI lutalice divljaju HANOM

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 27.07.2017 - 12:31

Vranje - Problem pasa lutalica sve je prisutniji na jugu Srbije, a jedan od poslednjih ilustrativnih primera ove situacije stiže iz strogog centra Vladičinog Hana.

Amatereski snimak pasa na ulicama Hana

U glavnoj ulici u Hanu čitateljka portala OK Radija D.S. snimila je sa terase čopor pasa kako slobodno šeta ulicom.

Treba li neko da ne daj Bože strada od strane lutalica, pa da taj ko treba, obavlja svoj posao kako treba - pita D.S. misleći na nadležne iz lokalne samouprave.

Vladimir Kostić, zamenik predsednika opštine Vladičin Han, pojašnjava da je u prethodnih godinu dana važio ugovor sa beogradskom firmom “Avenija MB Beograd”, koja je hvatala i odvozila pse u azil u okolini Vrnjačke Banje.

- Njihove ekipe su minimum jednom mesečno, a nekad i više puta sakupljale napuštene pse, u zavisnosti od potrebe.

Ugovor sa ovom firmom je istekao, a trenutno je u toku postupak javne nabavke za pružanje ove vrste usluga.

Verujem da ćemo u narednih nedelju dana imati novi ugovor  i  tada će se opet krenutni sa hvatanjem  životinja koje su na ulici
- kaže Kostić.

Javna nabavka za dobijanje posla za ovu godinu nije ranije raspisana, jer zakon ne dozvoljava mogućnost da dok je jedan ugovor na snazi teče postupak za novu javnu nabavku.

Komisija koja je utvrđivala stepen štete koju građani pretrpe od ujeda pasa lutalica, između dve sednice ima oko tri do četiri zahteva za nadoknadu štete od strane opštine.

Kostić napominje da se ovakvi slučajevi rešavaju i vansudski na osnovu opštinskog pravilnika, nagodbama koje podrazumevaju da opština oštećenim građanima isplati po 30.000 dinara zbog ujeda pasa.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: