Nazad

REBALANS BUDŽETA grada: Visi 80 MILIONA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 02.11.2017 - 14:55

Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt odluke o izmenama i dopunama gradskog budžeta za ovu godinu, kojima se prihodna strana smanjuje za oko 80 miliona dinara.

Gradsko veće dalo zeleno svetlo za rebalans FOTO: D. Ristić/OK Radio

Kako je obrazložio gradski većnik za finanasije Ivan Stanković, razlozi za rebalans gradskog budžeta su brojni neplanirani rashodi, među kojima su najveći isplata izvršnih sudskih presuda slovenačkom „Tušu“, zatim „Novogradnji“ i brojnih presuda radnicima u javnom sektoru za troškove prevoza.

- Sve to je iznosilo oko 300 miliona dinara, a morali smo i da predvidimo obaveze prema javnim preduzećima u likvidaciji, u iznosu od 100 miliona dinara, kao i 31 milion dinara za konsolidaciju Apotekarske ustanove.

S druge strane, morali smo da obezbedimo finasiranje kapitalnih investicija, kakve su izgradnja obilaznice u Bunuševcu, kružnih tokova i opremanje investicionih lokacija za dolazak najavljenih investitora i drugo
– objašnjava Stanković.

Sagledavanjem finansijske situacije, rebalansom se smanjuje prihodna strana gradskog budžeta sa 3,042 na 2,963 miliona, što je smanjenje za oko 80 miliona dinara.

Svi prihodi su prilagođavani shodno postojećem trendu naplate, a najdrastičnija korekcija je u delu prodaje gradske imovine, kaže većnik.

- Najveće smanjenje je za zemljište kod „Rode“, koje je predviđeno za prodaju, ali realno nema izgleda za njegovu prodaju tokom ove godine, tako da je taj predviđeni prihod smanjen sa 90 na 10 miliona dinara, što faktički daje celokupno smanjenje prihodne strane budžeta od 80 miliona – navodi Stanković.

Odluka o rebalansu budžeta biće upućena Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: