Nazad

Sanacija korita MORAVE kod Vranja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.11.2017 - 12:13

Vranje - Prva faza hitnih sanacionih radove na sanaciji kanala postavljanjem novih ustava kod Zlatokopačkog mosta sa čišćenjem korita Južne Morave u punom je jeku.

Morava pod kontrolom. Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković razgovarao je sa predstavnicima ”Srbijavoda” i firme “CD HIS” iz Niša o radovima koji se izvode na proširenju proticajnog profila reke Južne Morave.

Vrednost radova u prvoj fazi je oko 30 miliona dinara.
 
Druga faza se odnosi na sanacione radove na nadvišenju nasipa sa desne obale  uzvodno od Zlatokopačkog mosta do uliva Trebešinjske reke, kao i na sanaciju nasipa na levoj obali od Železničke stanice prema ušću Vranjske reke.
 
Vrednost  druge faze radova je blizu 25 miliona dinara.

Gradonačelnik Milenković je istakao da će završetkom ovih radova višegodišnji  problem izlivanja Južne Morave tokom poplava biti rešen.

Član Gradskog veća Aleksandar Janjić ukazao je da su usled poplava poljoprivredni proizvođači imali veliku štetu.

- Radovima na proširenju proticajnog profila Južne Morave, 150 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta levo i desno od Zlatokopačkog mosta biće zaštićeno, što je od interesa i za proizvođače i za lokalnu samoupravu - istakao je Janjić.
 
Investitor  na  ovom projektu je preduzeće “Srbijavode”.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: