Nazad

Skupština grada usvojila REBALANS BUDŽETA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.11.2017 - 13:36

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su na sednici u petak rebalans lokalnog budžeta za 2017. godinu.

Rebalans za rad lokalne samouprave bez zastoja FOTO: D. Ristić/OK Radio

Razloge za izmene i dopune Odluke o budžetu grada Vranja za ovu godinu, odbornicima je obrazložio gradski većnik za finansije, Ivan Stanković.

On je naglasio da se rebalansom obezbeđuje nesmetano funkcionisanje sistema lokalne samouprave bez zastoja u radu budžetskih korisnika.

- Podsetiću vas da smo imali neplanirane izdatke po izvršnim sudskim presudama, koje smo morali da izmirimo.
 
S druge strane, sproveli smo mere štednje i usvojili program za povećanje prihodne strane budžeta, što je dovelo do pozitivnih efekata.

Fokusirali smo se na kapitalne investicije, koje će dovesti do otvaranja novih radnih mesta
– rekao je većnik Stanković.

On je naveo i uključenje Sportske hale u budžetski sistem grada Vranja i primenu preporuka datih od strane Državne revizorske institucije kao dodatne razloge za rebalans gradske kase u ovoj godini.

Rebalansom se smanjuje prihodna strana gradskog budžeta sa 3,042 na 2,963 miliona, što je smanjenje za oko 80 miliona dinara.

Većinom glasova odbornika, na sednici gradskog parlamenta su usvojene i izmene i dopune Odluka o lokalnim komunalnim taksama, lokalnim administrativnim taksama i o boravišnoj taksi.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti, na osnovu kojih se utvrđuje osnovica poreza na imovinu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: