Nazad

SRPSKI jezik za ALBANSKE studente

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 08.11.2017 - 09:38

Studentima albanske nacionalnosti Ekonomskog fakulteta iz Subotice, odeljenja u Bujanovcu, uručena su uverenja o poznavanju srpskog jezika, koja im je dodelio „Narodni univerzitet“ iz Vranja.

Svečanost na Ekonomskom fakultetu. Foto: NU

Gordana Dimitrijević, direktorka NU,  kaže da je uz uz podršku misije OEBS - a u Srbiji, 26 studenata albanske nacionalnosti  pohađalo časove srpskog jezika u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.
 
- Edukacija je održana sa ciljem da se studenti osposobe da nastavu na fakultetu prate na srpskom jeziku, ali i da se po završetku školovanja lakše zaposle.

JU „Narodni univerzitet Vranje“  je sproveo završno testiranje studenata na osnovu kojeg je definisan nivo poznavanja jezika.

Dodeljena uverenja su, prema mišljenju svih učesnika,  dodatni podstrek i motivacija da se što veći broj studenata opredeli za učenje srpskog jezika
- dodaje Dimitrijevićeva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: