Nazad

SRS: Prekinite sa dvostrukim medijskim aršinima

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 26.07.2017 - 13:07

Saopštenjem za javnost, a povodom sprovođenja medijskog konkursa u Vranju javnosti se obratila i Srpska radikalna stranka.

Logo SRS-a

Saopštenje ove stranke prenosimo u celosti.

- Ovih dana smo svedoci samovolje vranjskih vlastodržaca, koji su na konkursu za finansiranje lokalnih medija doneli odluku da OK radiju i Vranjskim novinama dodele simbolične sume novca, a u isto vreme nekim drugim medijima dodele milionske sume, što je malo više diskutabilno, s obzirom na to da smo svi u Vranju dobro upoznati sa tim ko izveštava objektivno o svemu i o svima.

A to je, smatramo, i zadatak i svrha novinarske profesije.

Ali, s obzirom na to da je u Srbiji već dugi niz godina mnogo šta izvrnuto naopačke, pa tako i sistem vrednosti, došli smo u situaciju da se, nažalost, cene, poštuju i vole samo novinari koji ``lako kleknu``,  dok oni drugi koji rade transparentno progone, satanizuju, ismevaju i omalovažavaju.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju smatra da je novac trebao biti ravnopravno podeljen.

Ili, ako već nije moglo tako, onda da se izjasne po kojim to kriterijumima i čime se komisija vodila pri odlučivanju koja suma novca će biti podeljena kom mediju.

Ne mogu biti primenjeni dvostruki aršini, već ista pravila za sve.

Mediji postoje da bi se javnost informisala o svim dešavanjima, kako na lokalu, tako i na nivou cele zemlje.

Međutim, kako u Srbiji vlada medijska blokada pojedinih političkih stranaka, čak iako su to parlamentarne stranke, dolazi i do ovakve situacije, da oni koji rade objektivno i kritički se odnose prema svima podjednako, oni treba da se ućutkaju.

Samim tim imamo zastupljenost samo Srpske napredne stranke i koalicionih stranaka, a sve što opozicija treba da saopšti  da javnost čuje, to ne može biti objavljeno.  

S jedne strane teže Evropskoj uniji, njihovoj uređenosti, ljudskim pravima i građanskim slobodama, a sa druge strane na razne načine, direktno i indirektno,  guše slobodu misli i govora, dva osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Republike Srbije, pa to je više nego licemerno!

Očigledno je da se medijska blokada sa republičkog reflektuje i na lokalni nivo 
- kaže se u saopštenju Gradskog odbora SRS-a u Vranju.    
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: