Nazad

Stanković: Nema bezbedonosnih rizika NA JUGU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 06.05.2017 - 18:43

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je da je situacija na jugu stabilna, bez međunacionalnih sukoba, niti indicija da može doći do pogoršanja bezbednosne situacije.

Stanković: Bezbedno na jugu FOTO www.mc.rs

- Što se tiče ponašanja određenog broja ljudi, ono nije od juče - to ponašanje je registrovano deset i više godina unazad - ukazuje Stanković za Tanjug.

On je uveren da, kad je reč o jugu Srbije, tim izjavama "zapaljivog tipa" za dnevno poltičke svrhe ne treba pridavati neki veliki značaj "s obzirom na malu specifičnu težinu onih koji ih daju".

Tim pre, kaže Stanković, što im je jedini cilj da se što duže održe na vlasti, uz propagiranje jedne ideje, ideje "velike Albanije", koja je neostvariva.

- Ne samo zato što mi tako kažemo, već zato što je međunarodna zajednica vrlo jasno rekla svima i u Tirani i u Prištini i u Beogradu i u Preševu, Bujanovcu, Medveđi da nema pripajanja tuđih teritorija i pravljenja novih velikih zemalja kao ideje raznih nacionalnih grupacija, raznih nacionalno opredeljenih ljudi, kojima je to jedini način da opstanu na političkoj sceni - kaže Stanković.

Stanković ističe da je osnovno opredeljenje KT da se u ovako teškim ekonomskim uslovima  stvore ekonomski uslovi da se veliki broj ljudi zaposli, da od tog svog rada žive, da čine sebi život lepšim i prirede sebi sva ona životna zadovoljstva koja su im potrebna.

On je ukazao da je, ako se prate mediji, jasno da postoji jedan veći broj činilaca, "koji već tri godine, pa i duže, najavljuju rat i ratne sukobe na ovim prostorima".

- Mogu da kažem, odgovorno, da ne očekujemo nikakve tenzije, nikakvih naznaka da može da dođe do pogoršanja bezbednosne situacije, bez obzira na to što imamo trenutno i u nekom prethodnom periodu u Makedoniji tenziju vezanu za izbore i izborne rezultate - poručio je Stanković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: