Nazad

Stevanović: Prvo STEČAJ, pa PRODAJA Ugostiteljskog preduzeća

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 06.11.2017 - 09:00

Za kupovinu nekadašnjeg Ugostiteljskog preduzeća Vranje (UP) trenutno nema ozbiljnih i formalnih ponuda, pa je najizglednije rešenje za ovog gubitaša otvaranje stečajnog postupka, najavljuje za OK Radio Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Stevanović: Nema ozbiljnih ponuda za kupovinu UP Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio

OK Radio je već ranije pisao da za kupovinu Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje, kako se sada zove nekadašnje UP Vranje, ima zainteresovanih kupaca, a da ima više ponuda za kupovinu pojedinih ugostiteljskih objekata.

Državni sekretar Dragan Stevanović, pak, tvrdi da Ministarstvo privrede nije dobilo nijednu formalnu ozbiljnu ponudu za kupovinu vranjskog preduzeća.

On podseća da je Ministarstvo donelo zaključak na osnovu kojeg je zaposlenima u ovom preduzeću odobren socijalni program i isplata otpremnina.

- Nakon završetka isplate socijalnog programa pokrenuće se stečaj i onda će se preduzeti sve zakonom predviđene aktivnosti u tom slučaju, procena i izrada ekonomsko-finansijskog izveštaja.

Kada se, nakon toga, steknu zakonski uslovi, ićiće se u prodaju imovine Privrednog društva
– pojašnjava Stevanović.

Prema njegovim rečima, stečaj bi mogao da se uvede najkasnije dva meseca nakon završetka isplate socijalnog programa, nakon čega će moći da se krene u prodaju delova imovine.

- Pre uvođenja stečaja, imalo je rezona slati ponude ministarstvu, a od trenutka otvaranja stečaja, sve ponude o potencijalnoj kupovini treba slati Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

To će ih kvalifikovati kao stranu u postupku i Agencija je u obavezi da ih obaveštava o svim aktivnostima vezanim za prodaju, ali je bitno da eksplicitno navedu šta ih konkretno od imovine interesuje.

Na osnovu toga će, oni koji kreiraju model prodaje u postupku stečaja, znati na koji način da organizuju prodaju
– kaže državni sekretar Dragan Stevanović.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: