Nazad

STIGLI RUSI: U Vranju posao za 350 ljudi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 20.06.2017 - 08:42

Poslednjih nekoliko dana mnogi zainteresovani i zvanično mogu da se informišu o eventualnom angažovanju za rad u ruskoj kompaniji „Mnogo mebeli“, koja je u Vranju zakupila “Jumkove” pogone kako bi u njima proizvodila tapacirani nameštaj.

Prilikom potpisivanja ugovora o dolasku Rusa FOTO vranje.org.rs

Svakog radnog dana od 15 do 16:30 u upravnoj zgradi “Jumka” zainteresovani mogu da saznaju sve što ih zanima ukoliko žele da rade  kod Rusa.

Paralelno s tim odvija se i rekonstrukcija pogona “Jumka”.

Slavoljub Stojmenović, pomoćnik gradonačelnika Vranja, kaže da nadležni iz vranjskog predstavništva „Mnogo mebeli“ najavljuju da će zvanični konkurs za prijem radnika biti raspisan veoma brzo.

- Čim konkurs bude zvanično raspisan  biće obavešteni predstavnici grada Vranja, kao i čitava javnost.

Do tada svako može da ode i da se informiše o radnom mestu za koje je zainteresovan.

Za sada još uvek nema podataka koji profili radnika su Rusima potrebni za proizvodnju
- navodi Stojmenović.

Prema najavama početkom maja sa potpisivanja ugovora o ovoj investiciji, Rusi planiraju da u “Jumkovim” pogonima angažuju oko 350 radnika.

Tada je najavljeno i da će u kasnijoj fazi realizacije planirane investicije i izgradnje proizvodne hale u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, biti mesta za još oko 1.000 ljudi.  
 

„Mnogo mebeli“ ima oko 500 prodajnih salona u Evropi, a plan  je da se oni nameštajem snabdevaju iz Vranja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: