Nazad

STIŽE NAPLATA: SMENA direktora u ČETIRI ŠKOLE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.09.2017 - 10:38

Načelnik Školske uprave Leskovac Dragan Mitrović dolazi u utorak u Vranje, povodom najave ministra prosvete Mladena Šarčevića da bi trebalo smeniti direktore četiri škole u Vranju zbog prepisivanja na maloj maturi.

Vraanjske škole na udaru zbog mature FOTO OK Radio

Ovu informaciju potvrdila je Zorica Jović, gradska većnica za kulturu i obrazovanje.

Na listi Ministarstva prosvete nalaze se 24 škole u Srbiji, od toga četiri u Vranju, u kojima se otkriveni propusti prilikom polaganja završnog ispita male mature.

Vranjske škole u kojima je bilo neregulrnosti na maturi su osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Radoje Domanović“ i „Branko Radičević“.

Iako u Vranje dolazi načelnik ŠU Leskovoc koja pokriva i Pčinjski okrug,  za sada nema zvaničnih potvrda da će direktori četiri škole u Vranju biti smenjeni, a neki preporuku ministra Šarčevića vide kao neobavezujuću.

Jedna od njih je i većnica Jović, koja preporuku školskim odborima da smene direktore u obrazovnim ustanovama u kojima su uočene nepravilnosti, vidi kao neobavezujuću.

- Svaka preporuka nije automatski obavezujuća. Smatram da se previše osula paljba na jug Srbije.

Generalno, da li je samo direktor odgovoran, u čitavom lancu onih koji su organizovali završni ispit, ili su to svi koji su u tome učestvovali?

Dok ne dobijemo stav ministarstva koji su kriterijumi, na osnovu kojih se došlo do zaključka da je načinjen propust u realizaciji maturskog ispita mi ne možemo ništa da preduzimamo.

Mislim da su lokalna samouprava i direktori morali biti o ovome obavešteni i od školske uprave i od ministarstva, a ne preko medij
a - smatra Jovićeva.

Prema najavama, očekuje se da  se nakon posete Mitrovića Vranju, znaju precizni detalji o tome da li će direktori u četiri vranjske škole biti smenjeni ili ne.

I sam načelnik Školske uprave Mitrović je na tapetu, jer je Šarčević najavio i njegovu smenu, baš zbog sumnji u regularnost završnog ispita na jugu Srbije.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: