Nazad

STIŽU EVRI za staru Bolnicu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 17.05.2017 - 07:35

Upravni odbor Evropskog PROGRES-a opredelio je novu donaciju za Vranje, ovoga puta vrednu 50.000 evra, saopštila je ta organizacija.

Pored nove, biće renovirana i stara Bolnica FOTO OK Radio

Donacija je odobrena za razvoj tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odeljenja Bolnice u Vranju, dok je istovremeno odobreno i 56.000 evra za rekonstrukciju jedne od škola u Blacu.

- Stvaranjem tehničkih preduslova za rekonstrukciju dosadašnjeg paviljonskog tipa bolnice u Vranju otvara se mogućnost za dalja ulaganja i obezebeđivanje kvalitetnije zdravstvene zaštite za 250.000 ljudi Pčinjskog okruga - kaže se u saopštenju PROGRES-a.

Predstavljajući rezultate programa iz prethodnog tromesečja ocenjeno je da su već vidljivi efekti projektnih aktivnosti, među kojima se ističe napredak u oblasti infrastrukture.

Naime, 40 glavnih projekata pripremljenih uz podršku Evropskog PROGRES- a mogu da privuku potencijalne investicije u vrednosti od 29 miliona evra.

Do sada je 15 lokalnih samouprava sa ovim projektima konkurisalo za finansiranje radova kod različitih državnih institucija, a četiri opštine su već dobile donacije veće od 1,5 miliona evra.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: