Nazad

U Eparhiji skup o tužbi protiv NATO zemalja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.03.2018 - 08:48

Vranje - Tribina o formiranju lokalnog saveta za pripremu tužbe protiv država članica NATO alijanse biće održana u petak u 18 časova u sali Eparhije vranjske.

Savet će prikupljati dokaze o posledicama bombardovanja FOTO: OK Radio

Iako je ranije najavljeno da će skup biti održan u sali Doma Vojske, izabrana je sala Eparhije vranjske kao podesnija, kaže za OK Radio Gradimir Jovanović, predsednik vranjskog „Udruženje uranijumskih žrtava“ koje organizuje ovaj sastanak.

- To neće biti klasična tribina sa masovnim učešćem građana, mada će svakako biti zainteresovanih.

Pored članova našeg udruženja, pozvani su i advokati, jer se radi o pravnoj materiji, zatim lekari onkolozi, predstavnici SUBNOR-a i drugi koji mogu i žele da daju svoj doprinos u tom poslu
– kaže Jovanović.

Skupu će prisustvovati advokat iz Niša Srđan Aleksić, inicijator i prvi čovek pravnog tima koji priprema tužbe protiv država članica NATO alijanse.

Savet koji će biti formiran u Vranju, nakon formiranja sličnog tela u Nišu, trebalo bi da pomogne u prikupljanju dokaza protiv država članica NATO alijanse zbog posledica bombardovanja 1999. godine koje trpi stanovništvo ovog kraja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: