Nazad

Veliki STRANI INVESTITOR na putu za VRANJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.11.2017 - 09:18

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, kaže da se pregovara sa jednim velikim stranim investitorom koji bi mogao da svoje poslovanje locira u Vranju, kao i sa dva potencijalna investitora za opštinu Trgovište.

Sve okolne zemlje se bore za investitore FOTO:S.Tasić/OK Radio

Stevanović kaže da se u Ministarstvu privrede vode ozbiljni pregovori sa kompanijama kako bi se ojačala privredna pozicija juga Srbije.

Prema rečima državnog sekretara, postoji mogućnost da grad Vranje dobije jednog velikog stranog investitora, ali ne može da iznosi nikakve detalje dok traju pregovori.

- Ukoliko ta priča dobije pozitivan ishod, to će biti velika stvar, ne samo za Vranje, već i za mnogo šire okvire nego što je jug Srbije – kaže Stevanović.

To su ozbiljne stvari i investitori insistiraju da se o tome ne priča.

Stvari u toj priči nisu nimalo jednostavne, jer je danas velika pobeda kada ozbiljnog i dobrog investitora dovedete u Srbiju.

Ne borimo se za investitore samo mi, već i okolne zemlje, a neke od njih su u Evropskoj Uniji i imaju ozbiljne mehanizme kojima dovode investitore
– ukazuje Stevanović i dodaje da ne može da daje više detalja.

Na pitanje da li to znači da je potencijalni investitor iz inostranstva, Stevanović odgovara potvrdno i dodaje da je po pitanju investicija, Vranje na dobrom putu.

- Prihodi po osnovu poreza i doprinosa u Vranju poslednjih godina, čak i decenija, nisu bili veći i to je nešto na šta ovaj grad može biti ponosan – kaže državni sekretar.

U Ministarstvu privrede se vode i pregovori sa dve kompanije koje su izrazile želju da svoje poslovanje lociraju u opštini Trgovište.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: