Nazad

VJT: Novinarska kafa sa TUŽIOCEM (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.11.2017 - 16:36

U Višem javnom tužilaštvu organizovan je sastanak „Novinarska kafa sa Tužiocem“ kojoj su prisustvova novinari redakcija iz Vranja, Bujanovca, kao i dopisnici beogradskih i medija sa juga Srbije.

Danijela Trajković na sastanku sa novinarima. Foto: D.Ristić/OK Radio

Danijela Trajković, viši javni tužilac, kaže da je cilj ovakvog okupljanja  usavršavanje dosadašnje saradnje i bolje međusobne komunikacije,  kao i ukazivanje na eventualne probleme u saradnji „Tužilaštvo - mediji“ ali i upoznavanje sa novim zakonskim rešenjima.

- Ovakvi sastanci su deo naše komunikacione strategije koju sprovodimo, a cilj je ostvarivanje veće transparentnosti rada tužilaštva.

Kada sam preuzimala mandat u svom šestogodišnjem planu rada navela sam i stavku da nam je cilj upravo postizanje javnosti rada našeg organa.

Više puta sam potencirala koliko je važna uloga medija i novinara u našem radu.

Uloga i izveštavanje medija nam veoma znači, pomaže nam u postupcima, jer imamo podršku na neki način da se izborimo za neke stvari
- kaže Trajkovićeva.

Ona je posebno istakla značaj izveštavanja medija u procesima borbe protiv korupcije.

- U kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije od 1. marta biće formirana odeljenja za korupciju sa sedištima u apelacijama pri višim tužilaštvima.

Naši predmeti biće vođeni u Nišu, gde će za područje jugoistočne Srbije biti sedište ovakvog odeljenja.

Postojaće rukovodioci tih tužilaštava, koji će se birati na predlog viših tužioca.

Pored ovoga, formiraju se i posebna odeljenja policije za borbu protiv korupcije pri policijskim upravama
- navodi Trajkovićeva.

Ona dodaje i da se za rad pri odeljenjima za borbu protiv korupcije prijavilo troje troje tužioca, i to jedan iz OJT u Vranju, a dvoje iz OJT U Vladičinom Hanu.

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: