Nazad

VJT traži 40 godina za ubicu tašte i žene kod Bujanovca

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.09.2017 - 11:31

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Gorana Petrovića (26), zbog dva ubistava koja su se desila 4. maja ove godine, na putu Bujanovac - Končulj, kod sela Turija.

Petrović na saslušanju u VJT. Foto: D.Ristić/OK Radio

Goran Petrović, Srbin sa Kosova , tereti se da je usmrtio nevenčanu suprugu J. I. (21) i njenu majku D. I. (42), dok je ranio jednogodišnju ćerkicu.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, navodi da je tužilaštvo u ovom slučaju podiglo optužnicu i protiv taksiste Saše Cvetanovića.

- Protiv Petrovića optužnica je podignuta zbog dva teška ubistva, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, kao i zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Optužnica protiv Cvetanovića podignuta je zbog krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo da se Petroviću izrekne jedinstvena kazna za sva dela u trajanju od 40 godina zatvora, a za Cvetanovića je predložena kazna u trajanju od dve ipo godine
- kaže Trajkovićeva.

Petroviću je pritvor produžen, dok se Cvetanović brani sa slobode.

Petrović je uhapšen sredinom juna nakon intenzivne potrage, a u hapšenju su učestvovale zajedničke snage  Žandarmerije i Policijske uprave u Vranju.

Prema navodina Višeg javnog tužilaštva u Vranju, neposredno pre ubistva, Petrović je boravio u Nišu, i sa porodicom u kolima niških registarskih oznaka krenuo ka Kosovu.

Ubistvo se dogodilo u vozilu marke “Mercedes” na putu Bujanovac - Končulj, kod sela Turija.

Ova porodica poreklom je iz okoline Gnjilana, tačnije iz sela Ranilug i Pasjane.

Petrović je od ranije poznat organima reda na Kosovu, i zbog učinjenih dela skrivao se i živeo u Nišu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: