Nazad

Voda POJEFTINILA samo za SIMPO i JUMKO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 03.11.2017 - 08:43

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je odluku Nadzornog odbora „Vodovoda“ o umanjenju cene vode i kanalizacionih usluga za korisnike koji imaju preko 10.000 kubnih metara vode mesečno.

Nadzorni odbor

U praksi, postoje samo dva korisnika na teritoriji grada koji imaju ovako veliku potrošnju, to su kompanije „Simpo“ i „Jumko“.

Tako će, zahvaljujući ovom svojevrsnom lokalnom „lex specialisu“, dve firme buduće račune dobijati sa popustom od 20 odsto.

Ovakav potez gradskih vlast predstavlja „strateški odluku“ u funkciji pomoći najvećim gradskim preduzećima, rekao je gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

- Ni „Simpo“ ni „Jumko“ ne izmiruju redovno račune za vodu, a imaju i stara dugovanja.


Ipak, „Vodovod“ se neće odreći svojih potraživanja – tvrdi Stanković.

Ni druga gradska javna preduzeća, kao ni Gradska uprava, ne odriču se potraživanja prema „Simpu“ i „Jumku“, kaže većnik i dodaje:

- Sva ta potraživanja se „drže aktivnim“ preko sudova kako ne bi zastarela.

Prave se reprogrami i vansudska poravnanja, kako javna preduzeća ne bi došla u situaciju da moraju da otpišu svoja potraživanja.

Ta dugovanja će biti naplaćena u skladu sa odlukom republičkih vlasti o metodu privatizacije ove dve kompanije
– navodi Ivan Stanković.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju, moguće su dve varijante naplate dugova od „Simpa“ i „Jumka“.

Ukoliko se vrši prodaja njihove imovine, onda će se dugovi naplatiti od tog novca, a druga varijanta je preuzimanje neke konkretne imovine preduzeća.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: