Nazad

Vranjanci NADMOĆNO osvojili ZLATO u Splitu (VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 23.08.2017 - 12:18

I pored toga što su imali promenu u sastavu i nijedan zajednički trening pred turnir, ekipa KK „Panteri“ iz Vranja je bez većih problema osvojila zlatnu medalju na regionalnim Sportskim igrama mladih u Splitu.

Vranjanci sa zlatnim medaljama u Splitu FOTO: Nemanja Ristić/privatna arhiva

Borba za zlato u basketu tri na tri u Splitu obeležilo je srpsko finale između naših momaka i ekipe iz Pančeva, pred nekoliko stotina navijača.

I pored manjeg pada u tempu igre, Vranjanci su bez većih problema slavili rezultatom 21:17, kaže za OK Radio Nemanja Ristić, voditelj naše ekipe.

- Nakon našeg vođstva od 17:13 došlo je do manjeg pada u igri, ali su momci do kraja izvukli maksimum iz sebe i savladali Pančevce.

Prethodne utakmice smo dobili u svoju korist bez ikakavih problema
– kaže Ristić.

Vranjska ekipa je u Split došla sa novim igračem u sastavu, budući da je standardni član tima Vukašin Antić, zadobio povredu u nacionalnom takmičenju Sportskih igara mladih u Beogradu.

- Bilo je problema sa pasošem, ali smo ipak našli zamenu i bez ikakvih uigravanja otputovali u Split i tamo iskoristili kratko vreme za trening.

Želeo bih da se zahvalim našim momcima na borbi i požrtvovanju, kao i treneru Marjanu Stanojkoviću, koji je napravio šampionski tim za osam godina koliko radi sa njima
– ističe Nemanja Ristić.

U finale basketaškog turnira, Vranjanci su se „ušetali“ lagano savladavši najpre najbolju ekipu Makedonije sa 11:2, a zatim i najbolje mlade basketaše Hrvatske sa 11:8.

Pored Nemanje, vranjski tim u Splitu su predstavljali kapiten ekipe Vukota Veličković, kojeg mnogi izveštači ističu kao najboljeg pojedinca turnira, zatim Vukašin Kostić, Ivan Marčić i Bogdan Stanković.

Nemanja Ristić kaže da su regionalne Sportske igre mladih u Splitu obeležili odlična organizacija i pozitivna atmosfera među učesnicima iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pored vranjskih košarkaša, veliki uspeh su postigli i mladi fudbaleri „Dinama“, osvojivši zlato, kao i šahista Petar Spasić, koji se okitio srebrom.
 

Dodelu medalja našim mladim košarkašima možete pogledati na 1:13:00

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: