Nazad

VRANJE: DVA MILIONA za ekološko uređenje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 20.06.2017 - 12:32

Grad Vranje izdvojio je dva miliona dinara iz fonda za zaštitu životne sredine za nabavku novih kontejnera, i iz istog izvora finasiraće se i nabavka novih žardinjera, mobilijara i klupa za sedenje.

Da i Vranje bude čist grad FOTO OK Radio

Nakon novog tendera, koji je u toku, zameniće se dotrajali inventar na trotoaru ispred zgrade BAT-a, kaže za OK Radio gradska većnica za ekologiju Marina Đorđević.

- U toku je postupak javne nabavke za klupe za sedenje sa naslonom, korpe i koševe za smeće i žardinjera.

Klupe i korpe za smeće će biti postavljeni na trotoaru ispred zgrade BAT-a, a žardinjere će biti razmeštene ispred zgrade Gradske uprave
– pojašnjava gradska većnica.

U planu je i uređenje trotoara u Bulevaru AVNOJ-a, kod nekadašnje fabrike „Koštana“.

- U okviru akcije uređenja zelenih površina u gradu, mi smo krajem prošle godine zasadili novi drvored platinastog javora, a sada nastavljamo sa uređenjem tog prostora.

Na potezo od EKO pumpe, pa sve do nekadašnje „Koštane“ biće postavljene klupe i korpe za đubre.

Rok za podnošenje ponuda za ovaj tender je do 26. juna, a sve ovo će biti finansirano iz gradskog fonda za zaštitu životne sredine
– kaže Marina Đorđević.

Prema  njenim rečima, moguće je da u okviru ove javne nabavke uđe i uređenje parka kod četvrte mesne zajednice, ispod glavne autobuske stanice, ali je to još uvek u razmatranju.

Javna nabavka za kontejnere za smeće je završena i uskoro bi trebalo da u centralnom gradskom jezgru bude razmešteno 55 novih kontejnera zapremine 1,1 kubni metar.

Postojeći kontejneri će biti raspoređeni na druge lokacije u gradu i u susednim seoskim sredinama.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: