Nazad

Vranje: Grad SNIZIO KAZNE za nepropisno parkiranje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.07.2017 - 13:13

Gradsko veće grada Vranja je na svojoj 76. sednici usvojilo izmene Odluke o javnim parkiralištima, po kojima će visina kazni sa 10.000 biti snižena na 5.000 dinara.

Zorica Jović: Izvršeno usklađivanje sa zakonima i propisima FOTO: D. Ristić/OK Radio

Portparol Gradskog veća Zorica Jović kaže da je ovom odlukom izvršeno ujednačavanje iznosa kazni sa propisima na republičkom nivou.

- Dosadašnjom odlukom, bilo je propisano da je na javnim parkiralištima zabranjeno parkiranje vozila suprotno saobraćajnom znacima i signalizaciji, parkiranje neregistrovanih vozila i vozila čijoj je nalepnici istekao rok važenja ili drugih slučajeva koji su u suprotnosti sa zakonom.

Imajući u vidu da je propisima o bezbednosti saobraćaja za ove prekršaje za fizička lica propisana fiksna kazna od 5.000 dinara, većnici su usvojili izmenu, kojim će kazna na lokalnom nivou takođe iznositi 5.000 dinara
– objašnjava većnica Zorica Jović.

Prethodna odluka je doneta februara meseca, a za sprovođenje i kažnjavanje je nadležna Komunalna policija.

Najnovija odluka Gradskog veća biće prosleđena Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.

Gradsko veće je oformilo i komisiju koja će izvršiti usklađivanje Statuta grada Vranja sa novim propisima kojima se utvrđuju nadležnosti gradskih organa.

Većnici su usvojili i izmene odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, a odnose se na organe Gradske opštine Vranjska Banja.

- Opštinska uprava Vranjske Banje će, umesto šest imati devet zaposlenih, dok će Uprava Banje, umesto 18 imati 15 zaposlenih.

To praktično znači da će troje zaposlenih u Upravi Banje biti prevedeno u Opštinsku upravu, radi pojačanja tamošnje kadrovske strukture.

Napominjem da ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave ostaje nepromenjen, a to je 1.298
– precizira Jovićeva.

Većnici su usvojili i Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama na teritoriji grada, kojom je izvršeno usklađivanje sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: