Nazad

Vranje: Majka i ćerka obolele od MORBILA, nema EPIDEMIJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 12.01.2018 - 11:23

Poslednjih dana u Vranju je laboratorijski potvrđeno prisustvo morbila kod majke i ćerke iz Vranjske Banje i još jedne osobe, ali i pored još nekoliko sumnjivih slučajeva, nema epidemije malih boginja.

ZZJZ Vranje ispituje sumnjive slučajeve FOTO: D.Ristić/OK Radio

Prema rečima dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), situacija u Vranju nije alarmantna i pored tri potvrđena slučaja malih boginja.

- Prisustvo morbila je potvrđeno kod majke i ćerke iz Vranjske Banje, koje su zaražene na Dečjoj internoj klinici u Nišu i još jedne osobe sa teritorije Vranja.

Majka i ćerka su imale klasičnu kliničku sliku, ali nisu hospitalizovane
– kaže Stanković i dodaje da ima još nekoliko pojedinačnih sumnjivih slučajeva, kod kojih je u toku ispitivanje.

Iako je na početku praksa bila da se epidemija malih boginja proglasi nakon potvrđena najmanje dva slučaja na teritoriji jedne opštine, u Vranju zvanične epidemije nema.

Stanković navodi da epidemija nije proglašena jer nije bilo prenošenja morbila sa zaraženih na druge osobe.

Trenutno je najozbiljnija situacija u Surdulici, gde se najverovatnije radi o epidemiji, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: