Nazad

Vranje PRVO po broju FISKALNIH u nagradnoj igri

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 13.03.2018 - 10:50

Prema podacima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Grad Vranje, Opština Blace i Gradska opština Savski venac, nalaze se na prvom mestu u dosadašnjem toku takmičenja opština i gradova u prikupljanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi 2018".

Najbolje plasirane lokalne samouprave biće nagrađene sa po 23.000 evra

Pravo učešća imaju sve jedinice lokalne samouprave, koje su podeljene po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije - male, srednje i velike.

Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika, a devet lokalnih samouprava, po tri prvoplasirane u svakoj kategoriji biće nagrađene sa po 23.000 evra.

Sredstva iz nagradnog fonda namenjena su za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata i dobara od javnog značaja po izboru građana.

Najbolje lokalne samuprave dodatno će osvojiti i Telekom zonu besplatnog interneta.


Konačna rang lista biće poznata po završetku drugog kruga nagradne igre, krajem aprila ove godine.

Zaključkom Vlade Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, zaduženo je za organizatora takmičenja jedinica lokalnih samouprava, u okviru kampanje "Podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivicija za poštovanje propisa".
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: