Nazad

Vranje se GUŠI U SMEĆU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 04.09.2017 - 11:34

Kontejneri na pijaci kod Bujkovskog mosta u Vranju već danima su prepuni smeća, a u ponedeljak ujutru ono je bilo razbacano i pored njih, na zgražavanje Vranjanaca koji su krenuli da nešto tamo pazare.

Smeće na sve strane. Foto: OK Radio/Amaterski snimak

Jedan od njih I.J. ukazuje da su na pijaci nekada bili veliki kontejneri, koji su mogli da prime sav komunalni otpad sa pijace i iz okolnih ulica.

- Nadležni iz „Komrada“ su na svoju ruku uklonili dva velika kontejnera velike zapremine, koji su se nalazili kod bilborda blizu mesare „Butkica“.

Istovremeno su postavili tri mala kontejnera preko puta stambenih zgrada u ulici Makedonskoj i zamislili da se ovde odlaže sav otpad i đubre sa cele Gornje pijace.

Tu je đubre koje se više dana ne iznosi, pa ga psi, mačke i pacovi razvlače  po ulici koja je ispod.

Želim da moja deca žive u čistoj i zdravoj sredini, a ne na deponiji koja se zove Vranje
- poručuje Vranjanac  I.J.

Momir Stojiljković, direktor „Komrada“ , kaže da će problem biti rešen time što će u okolnim ulicama postaviti dodatne kontejnere, ali i tvrdi da se smeće sa pijace iznosi redovno.

- Smeće se redovno odnosi, a  žitelji okolnih ulica su dali primedbu da kada dođe kamion za odvoženje smeća, stane u Makedonskoj ulici i napravi zastoj u saobraćaju.

Nećemo vraćati velike kontejnere kod pijace, jer su oni služili ne samo za odlaganje smeća sa pijace, već i za  smeće iz čitavog naselja, pa smo takoreći u centru grada imali divlju deponiju zbog takvog načina odlaganja smeća.

Stanari nisu držali u sudovima u svojim dvorištima smeće, zbog neprijatnih mirisa, nego su to smeće izbacivali u i pored velikih kontejner
a - pojašnjava Stojiljković.

On dodaje da su mali kontejneri bolje rešenje za odlaganje smeća tokom nedelje, a da u subotu nakon pijace, čistači peru ulicu i dovoze veliki kontejner u koji se odlaže svo preostalo smeće.

- Smeće se redovno odvozi, tako da nisu tačne tvrdnje da ne čistimo redovno taj deo grada - izričit je Stojiljković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: