Nazad

Vranje: Sporazum za bolji PRIVREDNI AMBIJENT

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 07.03.2018 - 12:21

U Vranju je u sredu potpisan sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Leskovac i opština Pčinjskog upravnog okruga u cilju poboljšanja celokupnog privrednog ambijenta u ovom delu Srbije.

Sa potpisivanja sporazuma FOTO: D. Ristić/OK Radio

Sporazum je u ime Regionalne privredne komore za Pčinjski i Jablanički okrug potpisao direktor ovog tela Goran Jović, a paraf je u ime Grada Vranja stavio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Goran Jović je podsetio da su od 1. januara prošle godine sve regionalne privredne komore prešle pod ingerenciju Privredne komore Srbije, pri čemu je članstvo obavezno za sve privredne subjekte.

Time je promenjen koncept funkcionisanja komorskog sistema, opterećenog hipotekom institucije koja služi za zbrinjavanje direktora firmi.

- Vlada je omogućila komorskom sistemu da aktivno učestvuje u rešavanju problema privrednika na terenu „spuštanjem“ brojnih ingerencija na regionalni nivo.

Intenzivno radimo na obuci radnika, tako da će se sva potrebna uverenja i sertifikati za koje se do sada išlo u Beograd, izdavati u našim regionalnim odeljenjima
– rekao je Jović.

Formiranjem Parlamenta Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug, čiji je predsednik generalni direktor „Simpa“ Slađan Disić, ubrzan je proces rešavanja problema privrednika ovog kraja, što do sada nije bio slučaj, istakao je Jović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je naglasio da će međusobna saradnja pospešiti rad malih i srednjih preduzeća, koja nemaju dovoljno informacija o povlasticama koje im nudi država.

- Ovde postoji zabluda da se subvencije države odnose samo na strane investitore, što nije tačno.

Mislim da Privredna komora može da bude medijator koji će da upozna naše privrednike da postoje dobre subvencije, naročito za beskamatne startap kredite
– rekao je Milenković, dodajući da i lokalna samouprava omogućuje brojne povlastice.

Sporazum sa Regionalnom privrednom komorom su podržale sve lokalne samouprave u okrugu, a na sastanku u Vranju su ga potpisali i prisutni predstavnici opština Preševo, Surdulica, Vladičin Han i Bosilegrad.

Sastanku su prisustvovali i direktor vranjske kancelarije Regionalne privredne komore Branislav Popović i potpredsednica Parlamenta Regionalne privredne komore Ivana Micić, a predstavnici lokalnih samouprava su imali priliku da izlože svoje predloge, sugestije i zapažanja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: