Nazad

VRANJE: Toma Nikolić pomilovao osuđenog za ubistvo u lovu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 10.05.2017 - 10:31

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o pomilovanju Svetislava Spasića, osuđenog u slučaju u kojem je smrtno stradao lovac Predrag Trajković „Garinča“ iz Vranja.

Tomislav Nikolić, odlazeći predsednik Srbije FOTO: OK Radio/predsednik.rs

Ovu informaciju je OK Radiju potvrdila portparol Višeg suda u Vranju, sudija Miroslava Ristić, ne navodeći više detalja.

Svetislav Spasić i Sreta Zlatković su osuđeni presudom Višeg suda u Vranju na po četiri godine za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Predrag Trajković „Garinča“ smrtno je stradao novembra 2013. godine na putu Vranje – Barelić, kod sela Gornje Puniševce, kada se grupa lovaca vraćala iz lova.

Iako su akteri tokom istrage izjavljivali da se Trajković sam ubio, balističari su utvrdili da to nije bilo moguće, već da je smrt nastala povlačenjem obarača iz puške koja nije bila Trajkovićeva.

Iako su dokazi upućivali na ubistvo, optužnica je podignuta za teško delo protiv opšte bezbednosti.

Nakon što su Spasić i Zlatković osuđeni, na žalbu njihovih branilaca, Apelacioni sud je Zlatkoviću potvrdio četvorogodišnju kaznu, a Spasiću je smanjio na tri godine.

Nakon najnovije vesti o pomilovanju Svetislava Spasića, porodica je u šoku.

- Ova odluka predsednika Nikolića je skandalozna. Naš sin je ovom nepravdom ponovo ubijen.

Sve je dokazano na sudu, naš sin je ubijen, ali ubice neće odgovarati za svoj zločin.


Gde mi da idemo i od koga da tražimo pravdu – pita se vidno potrešeni Predragov otac Stojan Trajković.

Majka Slavica dodaje da je odlukom predsednika Nikolića o pomilovanju, koju je nazvala sramnom, ukinuta ionako premala kazna koju ju odredio Apelacioni sud.

- Kada su tvrdili da je naš sin izvršio samoubistvo, mi smo pravdu tražili od svih koji bi mogli da nam pomognu da dokažemo da je Predrag ubijen.

Tada smo se obratili i predsedniku Nikoliću koji nam je odgovorio da nije nadležan.


Sada je ipak bio nadležan da pomiluje čoveka koji je odgovoran za ubistvo našeg sina – govori kroz suze majka Slavica.

Predragov brat, Nenad Trajković navodi da je tokom istrage i suđenja bilo mnogo propusta, kao i da sumnja da je na pravosudne organe vršen pritisak da se slučaj zataška ili sasvim minimizira.

Zbog toga, smatra Trajković, nije ni podignuta optužnica za ubistvo, već za ugrožavanje opšte bezbednosti.

- Povrh svega, Svetislav Spasić nije ni jedan jedini dan proveo u zatvoru i pored činjenice da je pravosnažno osuđen. Ja sam ga lično viđao u gradu.

Kako je to moguće ja stvarno ne znam, kao što mi nije jasno ni kakva je ovo država u kojoj nema pravde za mog ubijenog brata
– razočarano kaže Nenad Trajković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: