Nazad

VRANJSKI MARATON: Trči se za MILJANU i MARKA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 11.05.2017 - 11:49

Grad Vranje će 4. juna biti po prvi put domaćin „Vranjskog polumaratona i maratona“ koji će imati dvostruki humanitarni karakter.

Promo plakat za manifestaciju

Naime, već na startu je izneta ideja da trka bude humanitarnog karaktera, a da sredstva budu prikupljena od kotizacije takmičara od po 1.000 dinara po trkaču.

Prikupljena sredstva će preko Fondacije „Budi human“ koju vodi naš nekadašnji reprezentativac u vaterpolu Aleksandar Šapić biti uplaćena za Vranjanca Marka Zlatanovića, koji boluje od cerebralne paralize.

U međuvremenu, nakon saznanja da su potrebna finansijska sredstva za lečenje u inostranstvu naše sugrađanke Miljane Ristić Stanković obolele od teškog oblika leukemije, organizatori su odlučili da preduzmu još jednu humanitarnu akciju.

- Odlučili smo da organizujemo trku zadovoljstva za sve amatere ljubitelje sporta i sve one koji bi želeli da uzmu učešće u Vranjskom maratonu, za koju prijavljivanje kreće od ponedeljka.

Verujem da će dodatna motivacija za sve njih biti i ta što će prihod od kotizacije od simboličnih 300 dinara po učesniku ići na namenski račun za lečenje Miljane Ristić Stanković
– najavljuje Ivan Stanković, gradski većnik za finansije i dugogodišnji član atletskog kluba “Vranjski maratonci”.

Interesovanje za ovu sportsko-humanitarnu manifestaciju u Vranju je prevazišlo početna procene organizatora, jer do sada ima već 250 prijavljenih takmičara.

- Ima tridesetak prijavljenih iz Makedonije i još dosta takmičara iz čitave Srbije, a među njima su i jedan Britanac i jedan Amerikanac, koji žive i rade u Beogradu.

Očekujemo oko 300 takmičara u maratonskoj i polumaratonskoj trci
– kaže Stanković.

Prema najavama, staza maratona će biti u gradskom jezgru, kružnog oblika i obuhvata niz  znamenitosti Vranja, među kojima se izdvaja zgrada nekadašnjeg Pašinog konaka na Trgu Staniše Stošića, spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka, poznatiji kao čika Mita, zatim tursko kupatilo Amam, spomenik majstoru trube Bakiji Bakiću.

Trku će otvoriti naš olimpijski reprezentativac u maratonu Anđelko Rističević, koji je potvrdio svoje učešće.

“Vranjski polumaraton i maraton” organizuju Turistička organizacije Vranja i Atletski klub „Vranjski maratonci“, a pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Cilj trke je da promoviše zdrav način života i sportski duh, sa željom da postane tradicionalna.

Za sve učesnike je obezbeđeno stručno zagrevanje, masaža i medicinska pomoć na samoj stazi.

Biće takođe priređena i Rolerijada u organizaciji Ski kluba “Besna Kobila”, kao i rekreativna i zabavna trka sa kućnim ljubimcima.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: