Nazad

VUK zasjao NOVIM SJAJEM (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 12.06.2017 - 12:54

Rekonstrukcija O.Š. „Vuk Karadžić“, prva nakon 37 godina je ušla u završnu fazu i završetak radova se očekuje 27. juna, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom obilaska ove škole.

Sa svečanosti u Vuku FOTO OK Radio

Gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo dinamikom, ali i kvalitetom radova, koji će omogućiti značajne uštede u energiji.

Menja se krov, stolarija, podovi, spoljna fasada, tako da će deca od 1. septembra krenuti u sasvim novu školu, sa novim, mnogo boljim uslovima za rad i učenje.

Mislim da ovako rekonstruisana škola zaslužuje i nov inventar, oko čega je već pokrenuta inicijativa
– rekao je Milenković.

Direktor O.Š. „Vuk Karadžić“ Dušan Stevanović je zahvalio Vladi Srbije i gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću na angažovanju u projektu rekonstrukcije škole, kako je rekao, „od poda pa sve do krova“.

- Mi smo razgovarali sa predstavnicima Vlade Japana oko pomoći u opremanju inventara, 350 klupa i 700 stolica, kao i veštačke trave za naš sportski teren.

Rekonstrukcija je urađena veoma kvalitetno i kada radovi budu završeni, naša škola će biti jedna od najsavremenijih u Srbiji
– rekao je Stevanović.

Direktor je najavio i mogućnost da u skorije vreme kompletna škola dobije i novo, savremeno LED osvetljenje.
 
Saša Cvetković, nadzorni organ projekta rekonstrukcije navodi da je naročita pažnja usmerena ka stepenu energetske efikasnosti obnovljene zgrade.

- Prilikom zamene krovnog pokrivača postavljena je izolacija od kamene vune u sloju debljine 20 centimetara, čime ćemo postići stepen C energetske efikasnosti.

Time očekujemo uštedu u potrošnji energije od oko 30 odsto.
 
Svi korišćeni materijali su prve klase i svi radovi su izvršeni po najvišim profesionalnim standardima.
– rekao je Cvetković.

Sredstva za rekonstrukciju „Vukove“ škole obezbedila je republička Kancelarija za javna ulaganja, po projektu lokalne samouprave, u visini od 55 miliona dinara, a još 61 milion je predviđen za rekonstrukciju O.Š. „Svetozar Marković“.

Lokalna samouprava je pripremila projekte rekonstrukcije još nekoliko škola na teritoriji grada, tako da se očekuje i njihova obnova, čim sredstva budu odobrena, najavio je Milenković.

- Krajnji cilj je da potpuno rekonstruišemo sve gradske i seoske osnovne i srednje škole – rekao je Milenković i dodao da su urađena i tri projekta obnove vrtića, za koje će se sredstva tražiti iz drugih izvora.
 

    

 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: