Nazad

Za poverioce Direkcije 19,8 miliona

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 04.09.2017 - 08:15

Gradsko Veće Vranja usvojilo je poseban program namirenja poverioca Direkcije za razvoj, koja je u likvidaciji i čija dugovanja iznose 19,8 milona dinara.

Jovićeva: U GU ostaje isti broj zaposlenih. Foto: S.Tasić/OK Radio

Likvidacioni upravnik je predložio da se putem ovog programa namire porezi i doprinosi na zaostale zarade zaposlenih, zarade, potraživanja poverioca po pravosnažnim presudama, sudske takse, kao i troškovi nastali u likvidacionom postupku.

Zorica Jović, portparol GV, navela je još i da su većnici usvojili i tačke koje se odnose na izmenu statuta pojedinih javnih preduzeća, kao i promenu sistematizacije u Gradskoj upravi.

- Po novoj sistematizaciji broj zaposlenih u GU ostaje isti, ali je sistematizacija promenjena zbog toga što je u određenim službama povećan broj poslova.

Data je saglasnost i na promenu statuta Istorijskog arhiva, koja se ogleda u tome da je organizaciona struktura do sada bila regulisana statutom, a po ovim izmenama će se regulisati  pravilnikom kao unutrašnjim aktom same ustanove
- navodi Jovićeva.

Usvojen je i pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u „Novom domu“, gde trenutno radi 32 ljudi.

Takođe, Jovićeva je najavila da će na osnovu prodaje parcela u vlasništvu grada, Vranje prihodovati sa oko 17 miliona dinara.

Većnici su usvojili i odluku o visini naknade za korišćenje gradskih ulica i poligona za obuku vozača, po kojoj auto škole na mesečnom nivou moraju da plate naknadu u iznosu od 3.600 do 7.200 dinara, u zavisnosti od kategorije.

Usvojen je predlog odluke o pomoći đacima prvacima iz budžeta grada sa po 5.000 dinara, kao i pomoći studentima i učenicima koji osvajaju nagrade na republičkim takmičenjma, koje u narednom periodu treba još precizirati.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: