Nazad

Završen ispit za izbor zamenika tužioca

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 13.11.2017 - 11:18

Kandidati koji su konkurisali za mesto zamenika u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu završili su polaganje ispita u plenarnoj sali Narodne skupštine Srbije, dok se polaganje ispita za izbor tužioca, pa i onog u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju tek očekuje.

Konkurs Državnog veća tužioca još uvek traje. Foto: OK Radio

Državno veće tužilaca raspisalo je novi konkurs za popunu tužilačkih mesta u Srbiji, između ostalog i za poziciju osnovnog javnog tužioca u Vranju i zamenika u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

U OJT u Vladičinom Hanu trenutno rade osnovni tužilac Dragan Nikolić, i dva zamenika, Ljiljana Petrović i Miodrag Mitić.

Konkurs za prijavu kandidata za osnovnog tužioca u Vranju, gde v.d. stanje vlada sedam godina, raspisan je krajem oktobra.

Početkom 2017. godine, članovi Državnog veća tužilaca su većinom glasova predložili Milicu Petković, aktuelnog vršioca funkcije osnovnog tužioca u Vranju.

Međutim, Skupština Srbije se o tom predlogu nije izjasnila, odlažući izbor osnovnih tužilaca u Vranju i još nekim gradovima do daljeg, zbog čega se sada ovaj konkurs i ponavlja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: