Nazad

ŽELEZNICE: Putni prelaz u Banji oštećen u nesreći

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 03.03.2018 - 08:27

Vranje - Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije”, nakon pisanja OK Radija o neispravnoj signalizaciji na pruzi, saopštilo je da je putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju oštećen u nesreći koja se na tom mestu dogodila 27. februara, i zbog toga je u kvaru i ne radi.

Neispravna signalizacija nakon nesreće. Foto: Amaterski snimak

Iz “Železnica” kažu da će signalno - sigurnosna oprema na ovom putnom prelazu biti popravljena i osposobljena za redovan rad do 13. marta, ali će nadležne službe učiniti maksimalne napore da posao bude što pre završen.   

- Mašinovođe i železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji saobraćaja na ovom delu pruge upoznato je sa činjenicom na putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju ne radi.

Svi učesnici u železničkom saobraćaju o tome su u skladu sa procedurama obavešteni pismenim putem.

Po železničkim pravilnicima, to znači da mašinovođe zaustavljaju železničku kompoziciju pre putnog prelaza, zvučnim signalom upozoravaju učesnike u saobraćaju, a tek kada se uvere da nema nikoga na putnom prelazu nastavljaju vožnju najmanjom dopuštenom brzinom.

Tek kada voz pređe putni prelaz, vožnju nastavlja propisanom brzinom.

Ovaj putni prelaz obezbeđen je i znacima drumske signalizacije „Andrejin krst“, „Stop“, pa podsećamo vozače drumskih vozila da su u obavezi da ih poštuju i pridržavaju ih se
- kažu iz “Železnica”.

U saopštenju podsećaju da je u utorak, 27. februara u 01.00 sati na ulasku u Vranjsku Banju, na ispravnom automatizovanom putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, koji su u tom trenutku bili spušteni, teretni voz udario u drumsko vozilo i tom prilikom poginule su dve osobe.

- Infrastruktura železnice Srbije“ popravila je ovu deonicu pruge i pustila je u saobraćaj 28. februara u večernjim satima.

Prilikom nesreće na putnom prelazu bilo je oštećeno oko 150 metara kontaktne mreže i 165 pragova, uništene ili oštećene tri skretnice, četiri elektropostavne sprave, pet elemenata za kontrolu voznih odseka,  jedan signalni orman i teško je oštećen automatizovani putni prelaz
- kaže se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: