Nazad

SEVDAH nema para za nastup u VRANJU!

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Sreda 10.05.2017 - 13:09

Na Međuokružnoj smotri dečijih folklornih ansambala i izvornih grupa Pčinjskog i Jablaničkog okruga koja se u četvrtak održava u Vranju, neće učestvovati GKUD “Sevdah”.

Smotra folkloraca bez domaćina FOTO OK Radio

Naime, najpoznatiji i najuspešniji KUD iz Vranja nema para da učestvuje na manifestaciji koja se organizuje u njegovom gradu.

Po rečima Srđana Aleksandrovića, predsednika “Sevdaha”, problem su 10.000 dinara.

- Jedan nastup folklora, tačnije orkestra koji prati “Sevdah” košta 10.000 dinara, a mi taj novac nemamo.

Orkestar ima sedmoro članova, i izuzev šefa orkestra niko nije u radnom odnosu, i sve to treba da se plati.

Od lokalne samouprave smo po osnovu projektnog finansiranja dobili 750.000 dinara za prvih šest meseci, a samo za plate nam treba negde oko 900.000 dinara, i to za troje zaposlenih
- kaže Aleksandrović.

On dodaje da kada je reč o nastupu prve postave ansambla “Sevdah”, u narednom periodu deca će iz svojih džepova najverovatnije sama plaćati putovanja na gostovanjima.

Međuokružna smotra dečijih folklora  počinje u četvrtak u 12 časova u Sportskoj hali u Vranju, a organizator je Narodni univerzitet.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: