Nazad

Janković: U Pireju pakao, ali nije sve izgubljeno

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Četvrtak 27.07.2017 - 09:01

Fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da njegovu ekipu čeka težak zadatak u revanš meču protiv Olimpijakosa.

Težak posao za Partizan FOTO: Promo

Janković je dodao da 'crno-beli' ne smeju da se uplaše već da pokažu da su dostojan protivnik najvećih klubova u Evropi.

Partizan je u utorak u Beogradu poražen od Olimpijakosa sa 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je revanš naredne nedelje u Atini.

"U Atinu idemo da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Svako ko misli da je izgubljeno, vara se.

Realno stanje je da je pred nama mnogo težak posao pred punim Karaiskakisom. Ne samo da će i oni biti pojačani navijačima već i dodatno motivisani, ali to je fudbal.

U krajnjem slučaju, ako ne daj Bože ne prođemo, ta utakmica nam može služiti kao dodatni test priprema za sledećeg evropskog protivnika", rekao je Janković za sajt kluba.

Šampion Srbije u tom meču neće imati podršku navijača.

"Na njihovom stadionu nas čeka pakao", rekao je Janković.

On je podsetio da će Olimpijakosu to biti prva utakmica ove sezone na domaćem terenu i dodao da veruje da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta.

"Tribine su odmah pored terena i ceo stadion je vrlo akustičan. Ne smemo da podlegnemo atmosferi, pritisku, niti da se uplašimo.

Grci su fanatici, a pogotovo što smo mi najveći rival njihovog bratskog kluba iz Beograda, a pri tom i bratski klub sa PAOK-om.

Ali, mi smo Partizan i tamo idemo da pokažemo da znamo da igramo fudbal i da smo dostojan protivnik na terenu najvećih fudbalskih klubova", rekao je Janković.

Govoreći o sinoćnjem meču, On je naveo da mu je žao što crno-beli nisu ostvarili bolji rezultat.

"Bili smo u nekim trenucima bolji rival, stiskali protivnika, ali Olimpijakos je pokazao još jednom da je kvalitetna ekipa koja je sve to izdržala", rekao je Janković.

Crno-beli su u prvom poluvremenu stvorili dosta prilika, ali nisu uspeli da ih iskoriste.

"Šanse koje smo stvarali morali smo da iskoristimo, jer protiv ovakve ekipe nemaš mnogo prostora. Oni su pravi pokazatelj toga.

Igrali su čvrsto u odbrani i iz tri kontranapada dali su nam tri gola. Treći gol je nedopustiv i to će nam predstavljati veliki problem u revanšu.

Lakše bi nam bilo da je ostalo 1:2", rekao je Janković.

"Sada nam ostaje da analiziramo greške i izvučemo pouke iz svega, a u ovakvoj utakmici je svaki detalj važan, iskustvo, koncentracija, spremnost...

U suprotnom, protivnik te kažnjava čim dobije malo prostora", dodao je Janković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: