Nazad

Peković više nije košarkaš Minesote

Izvor: Alo, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 21.06.2017 - 09:04

Donedavni predsednik Partizana Nikola Peković i pravno više nije košarkaš Minesote, saopšteno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Peković se u poslednje dve godine suočio sa brojnim povredama FOTO: Profimedia

Posle višemesečne neizvesnosti oko toga da li će se i kada uopšte pronaći način da se raskine na obostrano zadovoljstvo, izgleda da se ipak našlo kompromisno rešenje za ovu, prilično delikatnu situaciju i postignut je sporazum oko nagodbe.

Finansijski detalji nisu poznati, ali ono što bi moglo da se nasluti jeste da će Minesota uspeti da izbegne da Pekoviću isplati 12.000.000 dolara od poslednje godine ugovora.

Ali, ostaje da se sačekaju zvanične informacije.

Podsetimo, Peković je u avgustu 2013. godine potpisao petogodišnji ugovor na 60.000.000 dolara.

Mada je svojim igrama opravdavao svaki uložen cent, Peković se u poslednje dve godine suočio sa hroničnim upalama skočnih zglobova i Ahilovih tetiva, što ga je odvojilo od terena. A na kraju i od košarke.

Peković je još krajem prošle godine najavio odlazak u penziju, a ovim potezom verovatno je i stavio tačku na karijeru dugu 14 godina.

Crnogorski as se na parketu poslednji put našao još 31. januara 2016. godine. Od tada je konstantno bio u fazi oporavka...

Od početka 2014. godine Peković je odigrao tek 43 utakmice, a na ukupno 271 NBA utakmici u karijeri beležio je prosečno 13 poena i sedam skokova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: