Nazad

Potvrđeno najnovije nameštanje u srpskom fudbalu

Izvor: Sportski žurnal, Mozzart sport, OK Radio - Nacionalni sport - Utorak 25.07.2017 - 08:55

Još jedna presuda iz FSS na osnovu priznanja jednog fudbalera...

OFK Odžacima oduzeto devet bodova FOTO: kent.fa

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije konačno je stavila tačku na prethodno prvenstvo Prve lige Srbije!

Sporan je bio meč 29. kola, OFK Odžaci - ČSK Pivara (2:4) zbog sumnji koje su ovom odlukom otklonjene - bilo je namešteno!

Kako piše Sportski žurnal disciplinci su posle sagledavanja svih dokaza i dobijenih izjava od aktera sporne utakmice doneli odluku da OFK Odžacima oduzmu devet bodova.


Ovo ništa ne znači za tabelu PLS jer je taj tim svakako ispao iz lige, ali i te kako će značiti za narednu sezonu Srpske lige - Vojvodina, pošto će Odžačani u prvenstvo ući sa tih minus devet.

Nonsens na kvadrat! Disciplinac izbacio Smederevo iz lige, FSS ga vratio!

Još od otvaranja ovog postupka čelnici oba kluba tvrdili su da nema ni govora o zakulisnim radnjama, da je ČSK zasluženo slavio jer je iskoristio činjenicu da su domaćini u tom trenutku već bili ispali, te da su jihovi igrači psihološki potpuno klonuli.

I možda bi takva opravdanja i prošla da se FSS-u nije javio jedan fudbaler Odžaka i u zvaničnoj izjavi priznao da je bio prljavih radnji, te da se njegovi saigrači nisu preterano trudili da pariraju rivalu na toj utakmici.

Bilo je to dovoljno da se izrekne kazna Odžačanima.

Podsetimo, tokom trajanja prvenstva zbog sličnih "kombinacija" van terena kažnjeni su i Mačva, Bežanija, ČSK i BSK Borča.

Kasnije su ipak Borčani i Bežanija oslobođeni krivice.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: