Nazad

Savić: Žele da nam skinu krunu i "otkinu glavu"

Izvor: Novosti, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 23.07.2017 - 12:11

Selektor vaterpolista ističe da za njega SP tek sada počinje: Znamo da smo najveći favoriti i da je svima drugima cilj da nam uzmu zlato

Dejan Savić FOTO: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Svi rivali gore od želje da nam "otkinu glavu i skinu krunu" na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Međutim, kao i ranije, ova pretnja ni malo ne dotiče našeg selektora Dejana Savića, koji je u razgovoru sa srpskim novinarima poručio da za njega šampionat tek sad počinje - od četvrtfinala.

A s kim će se u utorak (16.10) boriti za ulazak u polufinale saznaće u nedelju posle duela Australije i Brazila.

- Mi smo pred ovo takmičenje, odnosno ja sam direktno rekao, da preuzimamo ulogu favorita, kao i da ovo Svetsko prvenstvo nije samo jurcanje za zlatom, srebrom i bronzom već da svi ostali imaju glavni cilj, a to je da se Srbima otkine glava - slikovito je opisao Savić.

Prvi deo takmičenja Srbija je završila moćno, po planu.

- Možda nismo pokazali najviše, ali je najvažnije je da smo ostvarili prvi deo cilja, a to je direktan plasman u narednu rundu.

Sad počinje pravo takmičenje, od četvrtfinala, koje može da bude i najvažnija na turniru. Gledamo i ostale ekipe, dobili smo ta dva dana da se odmorimo, da se spremimo i tako će proći ovi dana.

Naš selektor ne razmišlja o tome ko bi više odgovarao u sledećoj utakmici, Australija ili Brazil.

- Svejedno je, u ovoj fazi eliminacija sve ekipe respektujemo. Mi smo favoriti, a sve kasnije su utakmice "na nož". Ne mogu ni da vam odgovorim ni ko bi nam više "legao", jer moramo da budemo skoncentrisani i da igramo našu igru.

Sve je u prva tri meča protiv Južne Afrike, Španije i Grčke delovalo lako, reprezentativci su i sami potvrdili da igraju sa mnogo manjim pritiskom nego pre.

- Mi smo se dogovorili da ova sezona počne tako, da budemo rasterećeni jer nismo bili samo pod pritiskom u Riju na Olimpijskim igrama, već poslednje tri godine.

Svi mi znamo naše ciljeve i zašto smo ovde. Sa jedne strane smo relaksirani, sa druge skoncentrisani na ono što nas čeka i ono što reprezentacija Srbije treba da bude.

Naravno, Savić budno prati šta i kako rade i drugi rivali, potencijalne "glavoseče".

- Mislim da Grčka i Španija mogu mnogo bolje, Italija je pokazala najviše u pripremnom periodu i nastavlja sa dobrim igrama, Mađari su na domaćem terenu, možda oni zbog toga osećaju najveći pritisak, mislim da su previše euforični.

Amerika je pokazala kao odlična, mlada ekipa, ali je silom prilika ispala.

Odmor od tri dana je lepa privilegija posle vrhunski odrađenog posla u prvom krugu.

- U subotu je bilo opuštanje, a u nedelju ćemo napraviti jedan malo teži trening kako bi uhvatili ritam sa ostalim reprezentacijama koje su igrale osminu finala.

Uvek imamo pripreme kroz posmatranje snimaka,planiramo i da zajedno na bazenu uživo odgledamo duel Australije i Brazila - ističe Savić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: