Nazad

Klinke "postrojile" favorite u Indijan Velsu

Izvor: Mondo, OK Radio - Svetski sport - Subota 17.03.2018 - 11:49

U finalu prvog mastersa sezone igraće 19. i 44. igračica sveta, Darija Kasatkina i Naomi Osaka

Kasatkina bolja od 17 Venus Vilijams FOTO: AP

Na veliko iznenađenje svih za trofej prvog mastersa sezone boriće se dvadesetogodišnjakinje Darija Kasatkina i Naomi Osaka koje su u polufinalu izbacile favorite.

Kasatkina, trenutno 19. igračica sveta, bila je bolja od 17 godina starije i daleko iskusnije Venus Vilijams - 4:6, 6:4, 7:5.

Ruskinji će to biti prvo finale mastersa u karijeri, baš kao i njenoj rivalki iz Japana, koja je šokirala prvu teniserku sveta u polufinalu.

Japanka, koja u Indijan Velsu nije ni postavljena za nosioca, savladala je Simonu Halep i to veoma ubedljivo. Prepustila joj je tek tri gema - 6:3, 6:0, posle samo 65 minuta igre.

"Bila sam iznenađena u drugom setu, jer mi je izgekldalo kao da mi je Simona poklonila neke poene, ali nisam želela mnogo da razmišljam o tome. Nisam se bavila onim što se dešava sa druge strane mreže, već sam isključivo bila koncentrisana na svoju igru", otkrila je Japanka nakon što je Rumunki podelila "krompir".

Kasatkina i Osaka nikada nisu odigrale zvaničan meč, ali jesu trenirale zajedno, i to baš u Indijan Velsu.

"Biće veoma zabavno, naročito jer ona igra potpuno drugačije od mene. Sama činjenica da ćemo prvi put igrati u finalu mastersa obećava interesantan meč", navela je Osaka.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: