Nazad

Tražiće pravdu od Evropske komisije

Izvor: Danas, OK Radio - Svetski sport - Subota 23.09.2017 - 09:13

Dan posle predloga iz ULEb-a da se za reprezentaciju igra leti, te da će oni tada pustiti igrače, stigao je oštar odgovor predsednika košarkaških saveza Grčke, Španije, Rusije, Turske, Italije i Nemačke.

Čelnici čak šest košarkaških saveza odgovorili ULEB-u FOTO: Getty Images

Oni su potpisali zajedničku izjavu i traže od Evrolige da dozvoli svojim igračima da nastupaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

- Podržaćemo ostale nacionalne saveze u nastojanju da uvrste igrače evroligaških klubova u svoje reprezentacije.

Zahtevaćemo od Evrolige da pomeri po jedan meč u novembru i februaru (dva od ukupno 37 termina u sezoni 2017/18) i tako omogući nesmetano odvijanje kvalifikacija za Svetski kup 2019, koji je kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre 2020.

Ohrabrićemo Evropsku komisiju da istraži da li je kompanija ECA prekršila propise i pogazila svoje ranije dato obećanje, da će poštovati kalendar FIBA - jasna je poruka.

Predlog Evrolige da se igra samo leti za reprezentaciju je odbijen, a iz FIBA tvrde da Bertomeua ne zanima nacionalni tim.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: