Za obnovu Ajfelove kule 300 miliona evra

Zivot i stil - Nedelja 15.01.2017 - 11:52

Gradske vlasti francuske prestonice Pariza objavile su da je budžet namenjen za obnovu Ajfelove kule povećan za 45 odsto, pa će tako oko 300 miliona evra biti utrošeno tokom 15 godina za velike radove obnove, modernizacije i povećanja bezbednosti.

Ajfelova kula ima šest miliona posetilaca godišnje; FOTO: Getty Images Ajfelova kula ima šest miliona posetilaca godišnje; FOTO: Getty Images

Saopšteno je da u trenutku kada je Pariz kandidat za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. i za Svetsku izložbu 2025. gradonačelnica Pariza An Idalgo želi da istakne taj spomenik koji ima središnju ulogu u turističkoj privlačnosti Pariza, prenosi Hina.

Navodi se da je Ajfelova kula, otvorena za Svetsku izložbu 1889, danas zaštitni znak Pariza i najposećeniji spomenik na svetu za koji se plaća ulaz, sa šest miliona posetilaca godišnje.

Ulaganja će iznositi 20 miliona evra godišnje u odnosu na sadašnjih 13,7 miliona evra.
 

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: