POLICIJA: Veća ZAPLENA DROGE nego prošle godine

Lokalne vesti - Utorak 17.10.2017 - 09:29

Policija u Vranju i Regionalni centar granične policije prema Makedoniji u prvih devet meseci ove godine u 107 zaplena, oduzeli su oko 84 kilograma raznih narkotika, što je više za oko 60 kilograma u odnosu na isti period prethodne godine.

Najviše zaplenjeno marihuane. Foto: S.Tasić/OK Radio Najviše zaplenjeno marihuane. Foto: S.Tasić/OK Radio

Najviše je zaplenjeno marihuane blizu 77 kilograma i kokaina oko sedam kilograma.

- Podneta je 101 krivična prijava protiv 110 izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Po nalogu nadležnih tužilaštva za 49 osoba određeno je zadržavanje do 48 sati, a policijsko hapšenje primenjeno je prema 16 osumnjičenih
- navode iz policije.

Policija dodaje još i da osim represivnih mera, PU u Vranju veliki značaj pridaje preventivnom radu sa mladima u cilju suzbijanja narkomanije.

- U okviru projekta „Osnovi bezbednosti dece“ Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete počela su predavanja u odeljenjima četvrtog i šestog razreda, u svim osnovnim školama, između ostalog i na temu „Prevencija i zaštita dece od zloupotreba opojnih droga i alkohola“.

Nijedna od realizovanih zaplena u proteklom periodu nije bila u zonama škola
- kažu iz PU Vranje.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: