Prosvetarima zabranjeno parkiranje pred ŠKOLAMA

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.05.2017 - 10:33

Zaposlenima u Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi u Vranju zabranjeno je parkiranje vozila u školskom dvorištu, mada je nejasno ko je i sa kakvim obrazloženjem doneo ovakvu odluku.

Nema više parkiranja. Foto: D.Ristić/OK Radio Nema više parkiranja. Foto: D.Ristić/OK Radio

Na oglasnoj tabli u Tehničkoj školi, uprava je stavila ovo obaveštenje, pozivajući se na odluku Gradskog veća o komunalnom uređenju.

Zaposleni u ovoj školi kažu da je ovo obaveštenje unelo pometnju među zaposlenima i da se prosvetari snalaze tako što parkiraju na parkingu Sportske hale i po okolnim ulicama.

Direktor Tehničke škole Slaviša Anđelković kaže za OK Radio da se, praktično radi o meri predostrožnosti.

- Mi smo dobili informaciju da je to odluka Grada i da se za nepoštovanje pišu kazne.


Ja nikome ne mogu da zabranim da se parkira i vidim da se neki još uvek parkiraju u dvorištu – kaže Anđelković.

OK Radio je zatražio potvrdu ove informacije od gradskog većnika za infrastrukturu, urbanizam i komunalne delatnosti Čedomira Markovića.

- Ja nemam nikakve informacije o tome. Tek nedavno sam stupio na dužnost i u ovih desetak dana nismo o tome raspravljali – odgovara Marković.

Ni nadležni u Komunalnoj policiji i Savetu za bezbednost saobraćaja nisu mogli da nam daju više informacija o ovoj navodnoj odluci, kojom se zaposlenima zabranjuje parkiranje u dvorištu škole.

Dobro upućeni izvori OK Radija navode da je sve počelo kada je parking vranjske Gimnazije sa strane iz Zmaj Jovine ulice prešao u nadležnosti Parking servisa.

- Tamo su postavljeni stubići, jer je to zemljište u vlasništvu grada Vranja, tako da za ta mesta, gde su se godinama parkirali, sada mora da se plaća.

Komunalna policija je onima koji nisu želeli da plate parking naplaćivala kazne, što se njima nije svidelo, pa je to izazvalo dosta protesta među zaposlenima u Gimnaziji.

Njihov glavni argument je bio da, ako mogu da se besplatno parkiraju zaposleni u drugim školama, mogu i oni
– kaže naš sagovornik.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: