10 MESECI NE PRIMAJU PLATU: Đurina pekara pred gašenjem

Lokalne vesti - Četvrtak 15.01.2015 - 08:40

Problemima u Fabrici hleba i mleka u Vranju, ili Pekari, kako je ovde ta firma prozvana, kao da nema kraja.

Gassi se najstaarija pekara u Vranju? Gassi se najstaarija pekara u Vranju?

Posle protestnog okupljanja radnika prošle nedelje, zbog toga što već 10  meseci ne primaju plate, sa njima je sada razgovarao i Slobodan Stakić, predstavnik Direkcije za upravljenje oduzetom imovinom.

Ova Direkcija oduzela je pre 17 meseci Pekaru od Milorada Stojmenovića. Država sumnja da je on bio samo fiktivni vlasnik, a da je firma kupljena novcem Bobana Stoiljkovića Đure, koji je hapšen i procesuiran kao pripadnik grupe oko Darka Šarića.  

Po rečima Vlastimira Mihajlovića,  predsednika Sindikata „Nezavisnost“ u Fabrici hleba i mleka, radnici ove firme su umesto  prvobitnog zahteva da im se isplati  20 odsto svih dugovanja, u razgovoru sa predstavnikom Direkcije „spustili kriterijume“ i tražili da im isplati bilo kakav iznos.

- Daj šta daš. Ali, prestavnik Direkcije samo je popisao naše zahteve i probleme.

Sada će ih predočiti Direkciji u Beoogradu, a stav našeg sindikata je da država mora da reši naš socijalni status – pojašnjava Mihajlović.

Prema njegovim rečima, Stakiću je ponuđeno da postane novi direktor Fabrike hleba i mleka i na toj funkciji zameni Danijelu Stanković, dosadašnju direktorku koja je podnela ostavku.

Fabrika hleba i mleka ima 95 zaposlenih. Svakom od njih duguje se po najmanje 300.000 dianra, a poslednjih deset meseci zaposleni nisu primili ni jednu zaradu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: