1.000 prijava za krađu struje

Lokalne vesti - Petak 15.08.2014 - 09:03

Vranje - Za prvih šest meseci ove godine Privredno društvo za distribuciju električne energije ''Jugoistok'' Niš podnelo je oko 1.000 krivičnih prijava zbog krađe struje, saopštili su nadležni.

"Jugoistok" ne prašta

Podneto je 430 krivičnih prijava za lica koja su izvršila samovlasno priključenje na distributivni sistem nakon obustave isporuke električne energije zbog neizmirenih obaveza.

Pored ovog, "Jugoistok" pokreće postupak i protiv devet svojih zaposlenih koji su nesavesno postupali zloupotrebivši službeno ovlašćenje.

Prijave su podnete nadležnim tužilaštvima, tako da će utvrđena neovlašćena potrošnja i samovlasna priključenja dobiti svoj sudski epilog.

Pored krivičnopravnog, slučajevi neovlašćenog korišćenja električne energije će biti i parničnim putem procesuirani, sa zahtevom za naknadu štete pričinjene ''neovlašćenom potrošnjom''.

S obzirom na to da ovakav vid postupanja nesavesnih korisnika sistema ima obeležja krivičnog dela krađe, za krivična dela za koja su podnete krivične prijave predviđene su novčane kazne ili kazne zatvora u rasponu od jedne do tri godine, navedeno  je u saopštenju “Jugoistoka” .
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: