1,2 MILIONA za vantelesnu oplodnju

Lokalne vesti - Nedelja 18.09.2016 - 11:31

Komisija Grada Vranja za dodelu sredstava za finansiranje vantelesne oplodnje odobrila je zahteve šest parova koji su podneli potrebnu medicinsku dokumentaciju i oni će biti prosleđeni Gradskom veću na odobrenje.

Sa sastanka Komisije FOTO vranje.org.rs Sa sastanka Komisije FOTO vranje.org.rs

Predsednik Komisije i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, rekao je da, po pravilniku za 2016. godinu, podnosioci odobrenih zahteva dobijaju po 200.000 dinara.

- Pravo na novčanu pomoć imaju mlađi parovi koji su već dva puta iskoristili mogućnost za vantelesnu oplodnju o trošku države, kao i slučajevi gde je žena u starosnoj dobi od 38 do 45 godina - rekao je Stajić.
 
Prema njegovim rečima, namera rukovodstva je da u budžetu za narednu godinu budu izdvojena veća sredstva  za finansiranje bračnih parova, koji žele da se ostvare u ulozi roditelja, i to u iznosu od 400.000 dinara po pokušaju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: