14. godina Koordinacionog tela

Lokalne vesti - Četvrtak 18.12.2014 - 08:21

Vranje – Za 14 godina postojanja Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Vlada Srbije je u ove tri opštine uložila 6,3 milijarde dinara.

Vlada uložila preko šest milijardi Vlada uložila preko šest milijardi

Za to veme, strani donatori kroz različite projekte u ove tri opštine usmerili su 35 miliona evra.

Po rečima Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela, očekivanja Vlade Srbije su da svi ljudi koji žive na području ove tri opštine, kao i njihovi politički predstavnici, učestvuju u javnom životu i kroz razgovor rešavaju probleme koje imaju.

- Veliki broj građana u ovom delu naše zemlje ne živi dobro i to mora da se zajedničkim snagama promeni, tako da će prioritet u nekom narednom periodu biti zapošljavanje stanovništva.

Takođe, očekujem i obnavljanje i intenziviranje razgovora sa predstavnicima Albanaca u ove tri opštine, koji su na neki način bili prekinuti nakon donošenja  Zakon o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava – kaže Stanković.

On dodaje da bi u najskorije vreme trebalo očekivati početak rada porodilišta u Preševu, čija je izgradnja završena, ali se trenutno radi na dovođenju potrebnog medicinskog osoblja i lekara.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa formirano je 16. decembra 2000. godine, na zajedničkoj sednici Vlade SR Jugoslavije i Privremene Vlade Srbije, koja je održana u Bujanovcu.

Za prvog predsednika Koordinacionog tela izabran je Nebojša Čović, tadašnji kopredsednik Vlade Srbije, koji je na toj dužnosti ostao do sredine 2005. godine.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: