15 godina BIVODE (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 17.10.2015 - 13:39

Fabrika za proizvodnju vode i bezalkoholnih pića Bivoda iz Rakovca kod Bujanovca, koja posluje u okviru Jumka iz Vranja, slavi 15 godina postojanja i rada.

Pogoni Bivode u Rakovcu Pogoni Bivode u Rakovcu

Bivoda proizvodi 20 miliona litara vode godišnje, i nalazi se na sedmom mestu po proizvodnji u Srbiji. Kapaciteti postrojenja su 40 miliona litara godišnje.

Među 40 fabrika iz branše, jedna je od pet koje su 2014. godinu završile pozitivno.

Nenad Zafirović, direktor Bivode, podsetio je da je voda  neiscrpni rudnik,  i da fabrika ima ambiciju da bude motor razvoja bujanovačke privrede.

- Bujanovac je praktično na vodi, i to mineralnoj. Uskoro bi trebalo da  otvorimo novo izvorište, što će omogućiti povećanje proizvodnje i uvođenje novih proizvoda na tržištu.

Posebno smo ponosni što smo 2007. izabrani za korporativno odgovornu kompaniju od strane Privredne komore - kaže Zafirović.

On je naveo da se nedavno na tržištu pojavio novi proizvod bikokta, osvežavajući gazirani napitak sa ukusom šipurka.



- Za samo nekoliko dana prodato je 40.000 litara bikokte, što znači da je tržište izuzetno dobro primilo ovaj napitak.
Proizvodi Bivode će se ovih dana naći i na sajmu u Kavali u Grčkoj - dodaje Zafirović.

Branislav Popović, predsednik NO Jumka rekao je da će se Bivoda samostalno razvijati nezavisno od kompanije.

Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga, najavio je da će Bivoda, uz pomoć države, koja je prema njegovoj oceni sve prisutnija na jugu Srbije, nastaviti da se razvija.

Bivoda trenutno zapošljava 101 radnika, čija su prosečna primanja oko 39.000 dinara.

 

                         

                          
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: