200 kandidata za PROFI vojnike

Lokalne vesti - Sreda 22.02.2017 - 10:21

Na javni poziv za neposredni prijem u profesionalnu vojnu službu u Četvrtoj brigadi Vojske Srbije u Vranju javilo se oko 200 kandidata, kolike su, otprilike, i potrebe ove jedinice, kažu nadležni.

Vojska u kasarni u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Vojska u kasarni u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

To ipak ne znači da će svi biti i primljeni, jer je potrebno da prođu nekoliko krugova selekcije, kaže za OK Radio major Zoran Gajić, predsednik komisije za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Prijavljivanje kandidata je obavljeno 13. feruara, a do sada su obavljene prve provere opšteg zdravstvenog stanja i fizičkih sposobnosti.

Nakon ovog prvog, slede dalji krugovi selekcije za kandidate koji žele da ostvare profesionalnu vojni karijeru.

- U narednih 15 dana će se u Vojnoj bolnici u Nišu raditi procena psiholoških kapaciteta prijavljenih, a nakon toga i zdravstveno – medicinska procena.

Svi koji uspešno završe ove testove moraće da prođu i poslednji krug, a to je bezbednosna provera
- pojašnjava major Gajić.

Sa novim profesionalnim vojnicima Četvrte brigade Vojske Srbije, ugovori će se zaključivati od 15. maja, najpre na šest meseci.

- Oni će za tih šest meseci morati da postignu odgovarajuće rezultate i dostignu određene standarde i ako zadovolje sve kriterijume, potpisivaće dugoročne ugovore, zavisno od potreba jedinice u kojoj će biti raspoređeni.

Maksimalno trajanje ugovora je tri godine
– navodi major Gajić.

Javni poziv za prijem u profesionalnu vojnu službu je objavljen za popunu jedinica Četvrte brigade u dve vojne pošte, u Vranju i bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Profesionalnim radom u Vojsci Srbije zaposleni ostvaruju pravo na benificirani radni staž od tri meseca godišnje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: