25 GODINA SPS-a: I dalje smo mnogo jaki

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.07.2015 - 08:45

Na 25. godišnjicu od formiranja SPS-a u Srbiji predsednik GrO SPS u Vranju i gradonačelnik Zoran Antić ocenio je da su socijalisti uspeli da odole „zubu vremena“ i da 25 godina budu stranka različita od drugih.

Gradonačelnik Antić na jednoj od konvencija SPS-a FB strana SPS-a Gradonačelnik Antić na jednoj od konvencija SPS-a FB strana SPS-a

On je dodao da sve to ipak nije bilo ni malo lako.

– Prebrodili smo kao Gradski odbor nekoliko režima. Imali smo režim našeg predsednika Slobodana Miloševića, pa smo imali DOS i Zorana Đinđića, pa Koštunicu, Tadića i sada Aleksandra Vučića.

U svim tim situacijama mi i dalje uspešno radimo. Samokritični smo i racionalni, otvoreni, transparentni i to je jedan od ključeva našeg uspeha – kaže Antić.

On dodaje da je od 2012. godine kada je izabran za gradonačelnika do sad u Vranju urađeno mnogo toga.

– Da se razumemo, u gradu nije režim Zorana Antića, već tim na čijem sam čelu. Imamo istaknute pojedince koji upravljaju određenim sistemima i za sve što ne uradimo dobro, snosimo odgovornost građanima i samo građanima Vranja.

Potpuno smo svesni šta je to u Vranju loše, ali smo i svesni šta je dobro.

Imali smo propuste u glavnoj ulici, otklonili smo ih. Imali smo velika dugovanja koje smo uspeli da vratimo u prethodnom periodu.

Uspeli smo da održimo sistem jedinice lokalne samouprave. Sve to radili smo za vreme nenormalne političke opstrukcije i nepostojanja podrške centralnih vlasti.

Baš me zanima koji bi predsednik opštine ili gradonačelnik uspeo to da izdrži – samouveren je Antić.

Predsednik socijalista i gradonačelnik je podvukao da je Vranje odavno prepušteno samom sebi, znanju, umeću, veštini i snalažljivošću lokalnih političara.

Antić je dodao i da SPS kampanju neće voditi u vreme izbora, jer je kampanja te stranke, kako je rekao, sve ono što se radi dok traje mandat.

– U kampanji ćemo ljudima samo da objasnimo zašto mi, a ne drugi.

Ključna poruka građanima biće da glasaju za svoj grad i sebe, a ne za one koji nemaju nikakve dodirne tačke sa tim – kaže Antić.

On na kraju priča da je spreman za saradnju sa svim partijama na lokalu.

Kako je rekao, SPS čeka završetak konstituisanja GrO SNS, kako bi znala sa kim može da razgovara o daljim koracima vezanim za grad i njegovo bolje funkcionisanje.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: